Utebio

Det var nämligen så att det hölls ute bio i vårt lilla Bollnäs på Lördagskvällen i helgen. Tänkte att det skulle vara värt att åka ner en sväng och kika. Det var filmen "Sommaren med Göran" som visades och jag tyckte att det lockade rätt så mycket folk faktiskt. Så jag och Tess plockade på oss några filtar och lite kärleksmums och åkte ner. Det blev kallare mot kvällen men filtarna höll oss varma så det var riktigt mysigt :)

Kärleksmums



I förrgår bestämde sig jag och Tess för att baka. Tess kom med förslag på kärleksmums som jag inte gjort tidigare så tänkte att det kunde bli kul. Men jag måste säga att resultatet blev kanon! Hur gott som helst, om man gillar chocklad :D Så det är någonting jag ska baka fler gånger :) Det behöver inte vara ekologiska ägg.

Recept på kärleksmums:
Färdigt på: 30 min
Ingredienser

Till 1 plåt:
5 st ekologiska ägg
4 dl strösocker
4.5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
5 msk kakao av god kvalitet
300 g smör
2 dl vatten
200 g knäckchoklad (alt. mjölkchoklad eller mörk kvalitets choklad)
Glasyr och garnering:
2 dl vispgrädde
2 msk espressokaffe
200 g mörk kvalitets choklad 70%
2 dl kokosflingor till garnering

 

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader, varmluft.

2. Vispa ägg och strösocker pösigt.

3. Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao i en skål.

4. Sikta mjölblandningen i äggsmeten och vänd försiktigt ihop smeten.

5. Smält smöret och blanda det med vattnet, rör ner det i smeten.

6. Klä en plåt, cirka 40 x 35 centimeter med bakplåtspapper och häll i smeten.

7. Hacka knäckchokladen grovt och strö över smeten.

8. Grädda kakan i cirka 15 minuter (den får inte bli torr), prova med en sticka. Låt svalna.

9. Koka upp grädden, häll i espressokaffet och rör i 200 gram finhackad mörk choklad.

10. Låt glasyren svalna något och bred den över kakan.

11. Strö över kokos och servera skuren i rutor

 

 


Back to school

Då sitter man här i skolan igen, fast i ett annat klassrum jämfört med förra året. Trots det så känns det faktiskt ganska så bra eftersom man får tillbaka rutinerna och inte sover bort dagarna och dels kan jag börja träna igen! Ska bli riktigt skönt att komma tillbaka till dansen! Efter skolan kilar jag direkt iväg till gymmet ;)

Små funderingar

Sedan jag läst Isabella Löwengrips bok har jag haft några små funderingar. Läste att om hon skulle starta en ny blogg så skulle den handla om ätstörningar för att det pratas så mycket om det just nu. Då fick jag den här idén, att det kanske är något som jag skulle kunna skriva om. Fast att jag även riktar in mig lite mot anorexi också. För som ni alla kanske inte vet så har jag faktiskt haft sjukdomen anorexi, men har nu varit friskt i lite mer än 2 år kanske? Det är dock bara en fundering och kanske inte är något som kommer att inträffa. Men då kanske det skulle vara roligare att skriva när jag vet att jag har något att skriva om. Fast i så fall kanske det blir något inlägg om det lite då och då och inte hela tiden. Men får väl se hur det blir :)

Höst på g?

Har nu suttit här rakt upp och ned i 3 timmar. Hört regnet smattra på rutan och sett de dystra, grå målen bara svepa förbi. Tyckte synd om Emelie i morse som fick cykla iväg till skolan i regnet som bara öste ner medan jag satt med en varm kopp grönt te och åt en god frukost! Känner att jag bara ska njuta av de sista dagarna som är kvar av mitt sommarlov nu innan skolan börjar, vilket är redan på Torsdag. Regniga dagar som denna, då känns det verkligen som att hösten närmar sig med storm steg. Men hösten är ändå rätt mysig tycker jag. Men ska nog ta mig ett varmt, långt och härligt bad nu innan jag fixar till mig lite för att bege mig ner mot stan för att ta en fika med saknade T!


Trollbordet

Någonsin hört talas om ett trollbord? Annars ska ni få en inblick på vad det är nu. Jag och mamma har nämligen ett sådant bord hemma hos oss. Det är ett bord gjort av Al-trä. Det ska ha tre ben, nämligen ett ja, nej och ett räkneben där den kan räkna med hjälp av siffror eller bokstäver. Det ser ut som på bilden nedan. Man ska lägga båda händerna lätt på bordet, man kan inte vara själv utan måste minst vara två stycken. Sedan fråga bordet frågor som man vill ha svar på, dock bara ja eller nej frågor, och sådan som går att räkna med. Det är även lite häftigt att man kan tänka frågan tyst i huvudet om man inte vill att någon annan som sitter runt bordet ska veta vad man frågar. 

Så igår satte sig jag, mamma och Emelie för att prata lite med trollbordet. Har till och med fått reda på att vårat heter Ärnst och är 401 år gammal.. Lite läckert men faktiskt läskigt på samma gång eftersom det har med andar att göra. Men det är riktigt fascinerande och spännande att hålla på med.









En dag i Gävle

Eftersom att Emelie började skolan igår så ville hon till Gävle en sväng och inhandla lite nya kläder så vi åkte dit i Fredags. Dock hade inte jag mycket pengar men köpte åtminstone Isabella Löwengrips bok som jag egentligen skulle köpa för ett tag sedan men blev aldrig av. Har även läst ut den och den var faktiskt bra! Den får en att tänkta till lite och möjligtvis ändra på några små saker lite här och där. Men för att jag ska få en bättre uppfattning om boken så funderar jag på att läsa den ännu en gång. Brukar få göra det med vissa böcker för att förstå lite extra, och därmed minnas lite mer eftersom jag har minne som en guldfisk. 












Lite allt möjligt

Tog mig en promenad runt tjärn i morse. Trots att vädret är dystert idag, så satt promenaden fint och nu sitter jag hemma hos min kära syster. Ska fräscha upp Emelie lite idag, det vill säga klippa topparna och noppa ögonbrynen eftersom vi färgade håret på henne igår. Sedan funderar jag på att åka ner på stan en sväng och köpa boken "Egoboost" av Isabella Löwengrip. Har velat läsa den nu sedan den kommit ut och det passar ju utmärkt att sätta sig ned och läsa sådana regniga dagar som denna. Tar mig nog även en sväng till gymmet lite senare! 

Nu blir det fika innan vi beger oss ner mot stan! :)

Städning av mitt rum

Idag bestämde jag mig för att ta tag i och städa mitt rum eftersom det ligger kläder och saker överallt! Fick lite hjälp av min goa Emelie och som belöning färgade jag håret på henne efter :D Bilder ifrån färgningen kommer sen!

Före









Efter







Leksand

Här kommer lite bilder ifrån Leksand. Dagen bestod av gott om skratt tack vare en härlig far och sedan Emelie som gjorde min dag ♥















































































God morgon!

Klockan ringde för bara några minuter sedan och snart bär det av till Leksand sommarland! Solen toppar himlen och jag känner att dagen kommer att bli lyckad. Dock... Vill Emelie inte kliva upp men ska ta och sjunga lite för henne så kanske hon piggnar till ;)

Mys vid tjärn

Strax efter att jag och Emelie ätit frukost bestämde vi oss för att kila ner till tjärn och sola lite eftersom det var kanon väder! Medan vi väl låg där och hade det mys kom vi på att vi vela åka till Leksand sommarland. Ringde far och frågade om han hade lust att följa och det ville han gärna. Så imorgon far jag och Emelie till leksand. Sista dagen det skulle bli sol på länge tror jag det var, så det var ju tur de! :D  














Suring på g!

Fick en förfrågan om att följa med och äta surströmming nere vid båtbryggan av syster igår. Tänkte att det skulle vara mysigt plus att jag kunde göra Emelie sällskap så jag följde med :) Tur det för kvällen var underbar!











































































Trevligt sällskap

Dagen började med att jag ringde T för att höra om hon ville komma över och spela lite tennis och hon kom på momangen. Det var nog exakt två timmar vi stod ute och spela och det var hur roligt som helst! Det satt riktigt fint med iskallt vatten och mat efteråt. Vi bestämde oss för att åka hem till henne för att duscha, göra oss klara och sedan åka ner på marknaden och kika men det blev aldrig av, utan vi knäppte på en film istället. Så fort filmen var klar cyklade jag hem. Frågade Malin om jag kunde komma över och nu sitter jag här i hennes lilla stuga. Sitter vid varsin dator och har det underbart trevligt!


Fallen ängel

Läste ut boken igår! Eftersom varken jag eller T kunde släppa boken så var det ingen tvekan om att läsa ut den på knappt 1 dag. 

Jag helt enkelt älskar den här boken! Författaren har gjort ett bra jobb! Boken innehåller romantik, mörker och spänning. Så för er som gillar sådana böcker, så rekommenderar jag den stort! Och som vanligt när jag läst en bra bok, så hoppas jag på att den även kommer ut som film! 


Vattenskidor!

Dagen började med att jag och T åkte till dollar för att kika lite. Hittade två tennisracketar, vilket var perfekt eftersom både hon och jag älskar tennis och vill börja träna lite smått! Plus att jag har en tennisplan alldeles utanför mig som vi kan spela på. Åkte sedan ner på stan för att luncha och kika efter boken vi skulle läsa, Fallen ängel. Som tur var fanns den inne på helins så nu blir det till att läsa! När vi sedan kommit hem till mig får vi ett samtal av Pernilla som undrar om vi vill följa med till hennes stuga och åka vattenskidor och vem säger inte ja till det?! Hade aldrig prövat på vattenskidor innan så det var faktiskt rätt så nervöst.. men jag och tess lovade varandra att vi skulle åka så! Tess började och jag var på tur sen... Trodde aldrig att jag skulle våga men när jag väl gjort det en gång skulle jag göra det flera, så jag rekommenderar verkligen vattenskidor för er som aldrig prövat det! Det var hur roligt som helst! 

Just nu har vi ätit kvällsfika och ska lägga oss och lästa lite ur boken!

















































03.00

Känner att jag har vänt på dygnen helt och hållet just nu.. och inte är det så värst långt kvar tills skolan börjar heller så får ta och fixa det där.. Imorgon bär det av ner på stan så fort dem har öppnat för att fynda lite och sedan väntas en dag med bästavän. Natti!


Ösregn

Har haft 3 helt underbara dagar i Gävle med min saknade Sara ♥ men är nu hemma. Åkte direkt hem till T när jag kom fram till Bollnäs. Satte på en film och kollade sedan ut genom fönstret och fick plötsligt syn på att regnet bara öste ner ute och av ett ryck stod vi ute i regnet. Helt galet men känslan var underbar! Efter att ha blivit helt genomblöta sprang vi in, fixade varm chocklad och myste ner oss i soffan igen för att fortsätta kika på filmen. 





Hos sara

Åkte ner till Gävle igår för att spendera natten med Saruus! Hyrde film och hade det mys. Funderar även på att stanna ännu en natt till hos min gofia :D Ska strax hoppa in i duschen och sedan följa med Sara på hennes träning!


Mat

Efter en fullspäckad gårdag inväntar jag nu mammas underbart goda potatisgratäng! Ska bli gott med mat. Dagen kommer nog bli rätt så lugn. Känner för film, så det får de bli :)




Björn rosenström!

Blev utgång med Malin, Anna, Emma och hennes pojkvän igår :) Kvällen blev lyckad och jag hade otroligt kul! Tackar alla för det ♥














Bilder

Bilderna talar ganska mycket för sig själva, men hade två helt galet roliga dagar i Stockholm/Uppsala med Therese, hennes mor och far :) Bilder ifrån grönalund kommer snart! 



Bilen laddad och och klar för avfärd! 









Fika efter vägen :)









Slut på kladdkakan vi hade med oss



Kan berätta att dem inte var de minsta bekväma att sova på! 



Frukosten







Klara för shopping! 







Bara början av alla påsar vi hade hängande på handen :)







Fika dags! 





En riktigt hård macka! 





Mums, ikea mat! 











Lite efterätt på det :)



Var även in på en bokhandel och hittade detta smakprov på en ny bok som kommit ut och både jag och Therese blev fast i den så blir nog till att läsa den snart nog! Den är ganska lik twilight böckerna så passar ju utmärkt om man gillar dem! :)



Stockholm!

Fick nyss ett galet härligt samtal av min goa vän Tess som sa att vi skulle åka till Stockholm på Torsdag! Har planerat att åka till sthlm och gå på grönan, shoppa och ha det trevligt länge nu men har inte blivit av, men helt plötsligt fick hennes föräldrar något ryck och ville åka dit så nu bär det av! Härligt, härligt :D

Utmattad

Hade det riktigt mysigt igår med syster och Emelie. Vi hade hyrt filmerna saw 3 och trubbel i paradiset. Tror vi tittade 15 minuter på saw innan jag och syster bestämde oss för att byta. Det gick helt enkelt inte att titta. Trubbel i paradiset var väl rätt så bra, lite små rolig så. 


Har jobbat ifrån 12.00 till 15.00 idag. Bestämde mig för att åka hem och ta en powernapp efter jobbet för att bli lite piggare men det hjälpte inte så jag tog på mig mina nya fina träningsskor och åkte vidare mot gymmet. Nu ligger jag i sängen och är helt slut. Funderar på att kliva upp och göra lite kvällsfika och sedan sätta på en film :)

En kväll med mys

Min och systers dag har till mesta dels betått av cykling. Tog oss en sväng ner på stan för att luncha. Inhandlade även ett par nya idrottsskor eftersom jag inte hade några. Efter att ha märkt att klockan bara rusat iväg och redan var halv 5 åkte vi hem för att laga lite mat. Har nyligen varit nere på stan och hyrt film men märkte nu att det fattades dricka så nu tar jag och Emelie moppen ner för att köpa! Sedan laddar jag, syster och Emelie för en riktigt mysig myskväll!


RSS 2.0